دسته بندی کالاها

روش‌های خانگی تشخیص عسل تقلبی

این تشخیصها فقط برای عسل‌هایی استکه کاملا تقلبی (زنبور هیچ نقشی در تولید آنها ندارد) بوده و نمی‌توان از اینها برای تشخیص عسل تغذیه‌ای و یا عسل مخلوط استفاده کرد.

هر چند این روش‌ها علمی نبوده و اعتباری نمی‌توان برای آن‌ها قائل شد اما بعضی از افراد به مرور و با تجربه آن‌ها را معرفی کرده‌اند و هدف ما هم  این استکه بطور خلاصه برخی از مهمترین گزینه ها را معرفی کنیم اما قطعا هیچ یک از آن‌ها را پشنهاد نمی‌دهیم.

نکته مهم: بیشتر شیوه‌های زیر را فقط می‌توان جهت شناسایی تقلبی بودن عسل استفاده کرد و نمی‌توان برای اثبات طبیعی بودن عسل از آن‌ها بهره برد. برای مثال روان بودن یک عسل نشانه‌ تقلبی بودن عسل است، در صورتی که عسلی با غلظت مناسب، ممکن است طبیعی باشد یا نباشد.

  • چسبندگی عسل: اگر مقدار کمی عسل طبیعی را بین دو انگشت خود قرار دهید و آن را فشار داده و بعد از جدا کردن انگشتان از هم، انگشتان تمایلی به چسبندگی ندارند. اما در عسل های تقلبی به علت شیرین‌کننده‌های زیادی که در آن‌ها وجود دارد، کمی احساس چسبندگی خواهید کرد.
  • غلظت: از آنجایی که عسل اصل تقریبا غلیظ است، اگر شیشه‌ی آنرا کمی خم کنید لحظه‌ای طول می‌کشد تا کمی جابه جا شود. اما بعضی برخی از عسل‌های تقلبی کاملا روان هستند و زود اینطرف و آنطرف می‌روند.
  • مزه و طعم: مزه و طعم عسل نباید برای مدت طولانی در دهان بماند. در عسل‌های تقلبی به این علت که از شیرین‌کننده‌ها برای تولید آنها استفاده شده، یک حالت گلوزدگی ایجاد می‌شود و طعم آن در دهان باقی می‌ماند.
  • عطر و بوعسل طبیعی بسته به گیاهی که زنبور از آن تغذیه کرده است عطر و بوی متفاوتی دارد و اگر کمی با تجربه باشید می‌توانید حتی نوع گیاه را تشخیص دهید اما عسل‌های تقلبی صرفا بوی شیرینی و یا اسانس می‌دهند و حتی ممکن است کمی بوی ترشی بدهند.
  • حرارت دادن: یکی دیگر از راه‌های تشخیص عسل تقلبی حرارت دادن آن است. با حرارت دادن عسل طبیعی، رنگ آن به سرعت کارملی می‌شود اما کف نمی‌کند. اما عسل تقلبی کف می‌کند و حباب حباب می‌شود.
  • حلالیت: اگر رشته‌ای از عسل کاملا طبیعی را با قاشق از بالا داخل یک لیوان آب بریزیم، عسل بدون پخش شدگی در ته ظرف جمع میگردد. اما عسل تقلبی در میانه‌ی راه پخش شده و حل می‌شود.
  • استفاده از کبریت: اگر نوک کبریتی را به عسل طبیعی آغشته کنیم و بعد از چند لحظه آن را پاک کنیم. می‌توانیم کبریت را روشن کنیم اما اگر عسل تقلبی باشد به علت رطوبت موجود در آن این اتفاق نخواهد افتاد و کبریت روشن نخواهد شد.
  • استفاده از نان تست: اگر مقداری عسل خالص را روی نان تست بمالیم بعد از چند دقیقه نان سفت و سخت می‌شود. در صورتی که در نمونه‌های تقلبی به علت مواد افزودنی و همچنین رطوبت بالایی که وجود دارد نان حالت خیسی پیدا می‌کند.
  • آزمایش دستمال کاغذی: اگر مقداری عسل طبیعی را بر روی دستمال کاغذی بریزیم به هیچ وجه پشت دستمال مرطوب و خیس نمی‌شود در صورتی که عسل تقلبی به علت رطوبت بالا پشت دستمال را مرطوب می‌کند.
  • ناخالصی: از آنجایی که عسل طبیعی از کندو بدست می آید، بطور معمول در آن انواع ناخالصی مانند گرده گل، موم و حتی قسمت‌های از بدن زنبور یافت می‌شود در صورتی که عسل کاملا تقلبی معمولا در داخل کارگاه‌ها ساخته می‌شود و فاقد این مواد است.
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *